Nieuws

Startbouwfeestje in Stiphout

Met een feestje voor de kopers is vrijdag de bouwstart gevierd van vijftig woningen in Stiphout. ‘Fons et origo’. De Latijnse term die bron en oorsprong betekent, komt op een steen in de gevel aan het begin van het nieuwe Tyboschplein in Stiphout. Het is een eerbetoon aan Fons Adriaans die er vijftig jaar terug het bouwbedrijf van de familie naartoe verhuisde vanuit de Dorpsstraat. Daarnaast verwijst het naar het nieuwe ‘leven’ dat hier ontstaat met de komst van het woonhofje.

Het is niet de eerste steen die gelegd wordt – de contouren van de huizen zijn al zichtbaar – maar wel een bijzondere voor projectontwikkelaar Robert Hellings van Cedrus Vastgoed.

Hij kocht de oude werf aan de Rootakkers van Fons’ zoon Raymond Adriaans nadat Adriaans Bouwgroep en Aannemersbedrijf eind 2018 failliet was gegaan.

“Raymond reed hier vroeger op zijn skelter tussen de bouwmateri­a­len. Straks fietsen en spelen er kinderen op een mooi pleintje.”

De vijftig woningen in verschillende stijlen komen aan een rustig hofje bij de Rootakkers en het Tyboschplein met veel groen en speeltoestellen. Na de presentatie vorig jaar, waren ze razendsnel verkocht. De kopers konden vrijdag alvast hun nieuwe buren ontmoeten en een kijkje nemen in wat er al staat van hun nieuwe thuis.


Bouw Stiphouts hofje kan bijna beginnen

© René Manders/DCI Media

Impressie van nieuwe woningen

Archieffoto van het terrein van Adriaans

Daar gaan de opslagloodsen en werkplaatsen van bouwbedrijf Adriaans: bouw van hofje met 50 woningen in Stiphout kan bijna beginnen. Hoppa. De grijper heeft weer een muurplaat te pakken. De loodsen en kantoren – de laatste tastbare zaken die eraan herinneren dat dit de oude werf van aannemersbedrijf Adriaans is – verdwijnen nu ook. Over een paar weken wordt hier begonnen met de bouw van vijftig koopwoningen.

Binnen een week of twee zullen de slopers van Van Kaathoven helemaal klaar zijn. Alle werkplaatsen, kantoren en opslagloodsen op het terrein aan de Rootakkers in Stiphout zijn dan weg. Over een week of zes tot acht kunnen dan de eerste bouwwerkzaamheden beginnen verwacht Robert Hellings van Cedrus Vastgoed. Als de fundering er eenmaal ligt gaat aannemer Bots Bouwgroep rap de hoogte in. Volgens Hellings hoopt de Deurnese aannemer de nieuwbouw in het najaar van 2022 op te leveren.

Bron: ED – Bianca Clerx 12-03-2021

 

Diverse stijlen
Het bouwplan van Cedrus Vastgoed voorziet in vijftig woningen in een rustig hofje met veel groen en speeltoestellen. Het worden woningen in diverse stijlen. Er zijn rode en witte huizen, met en zonder veranda in rijtjes en twee-onder-een-kappers. De belangstelling voor de woningen op het nieuwe Tyboschplein was ontzettend groot. Ze zijn ook allemaal al verkocht.

Bouwgroep failliet
Projectontwikkelaar Robert Hellings kocht de oude werf van Raymond Adriaans nadat Adriaans Bouwgroep en Aannemersbedrijf in november 2018 failliet ging. De boedel van het negentig jaar oude Helmondse bedrijf werd geveild, projecten en personeel (deels) overgenomen door collega’s. De voormalige bedrijfslocatie in Stiphout wordt nu omgevormd tot een intiem plein waar jonge gezinnen en senioren over een kleine anderhalf jaar de sleutel van hun nieuwe thuis in ontvangst kunnen nemen.

 


Nog enkele woningen beschikbaar!

Heb jij het goede nieuws ook al gehoord? Het bestemmingsplan is onherroepelijk en de omgevingsvergunning is verleend. De kans is erg groot dat we voor 1 maart 2021 naar de notaris kunnen en daarna kunnen gaan bouwen aan het prachtige bouwproject Tyboschplein. Natuurlijk zijn we hier enorm blij mee, want hierdoor zijn we weer een stapje dichterbij de uiteindelijke oplevering van dit mooie nieuwbouwplan.


Impressie van het Tyboschplein in de winter.

Dat komt mooi uit zo vlak voor de feestdagen, vind je niet? Wij danken jou hartelijk voor het meedenken en wensen jou natuurlijk alvast een hele fijne decembermaand toe!


Start verkoop

Een kleine sfeerimpressie van de bijzondere start (een drive thru) van de verkoop van 50 nieuwbouw koopwoningen op het Tyboschplein en aan de Rootakkers in Stiphout.


Door de drive thru voor een nieuw huis in Stiphout

Orinda Brouwer, Patrick Panhuijzen en zoontje Vins. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Met een drive thru is zaterdag 27 juni de verkoop gestart. © Sem Wijnhoven/DCI Media

50 woningen Tyboschplein in de verkoop
Drive thru’s zijn er in deze coronatijd voor van alles en nog wat gekomen. In Stiphout was er zaterdag een voor huizen. Als aftrap van de verkoop van vijftig nieuwe woningen op het toekomstige Tyboschplein en aan de Rootakkers.

Sommigen zien zichzelf er al wonen. Een man zet grote stappen om een eventuele toekomstige tuin te meten. ‘Ruimte genoeg’, zegt hij tevreden tegen zijn vrouw. In gedachten is de indeling al gemaakt. Patrick Panhuijzen kan zich nog niet zo goed voorstellen hoe het gaat worden. ‘Op papier ziet het er in ieder geval hartstikke mooi uit.’Samen met zijn vrouw Orinda Brouwer en zoontje Vins wandelt hij over de voormalige werf van aannemersbedrijf Adriaans.

Hoewel de verkoopmakelaars er een leuke drive thru van hebben gemaakt, kiezen veel belangstellenden ervoor over het terrein te lopen in plaats van rijden. Het is er weer voor en je kunt wat langer blijven staan bij de tekeningen zonder je misschien opgejaagd te voelen door de rij auto’s die achter je ontstaat.

Meer dan vierhonderd geïnteresseerden
De verkoopmakelaars vinden het prima. Op het terrein is genoeg ruimte. De afgelopen maanden hebben ruim vierhonderd mensen gemeld dat ze interesse hebben in een van de vijftig huizen in het bouwplan Tyboschplein. Ook al zijn niet alle geïnteresseerden potentiële kopers, het is een overweldigend aantal volgens de makelaars. ‘Er is de laatste tijd weinig gebouwd in Stiphout, zeker niet voor starters. Dat zie je terug in de belangstelling. En het is natuurlijk een heel mooi project’, zegt Patricia Goudswaard van ERA vb&t. Haar kantoor doet samen met Adriaan van den Heuvel Makelaars de verkoop van het door Cedrus Vastgoed ontwikkelde bouwplan.

‘We kunnen nu niet zoveel mensen uitnodigen op kantoor voor een startbijeenkomst, vandaar de drive thru’, zegt Goudswaard. ,,En het is ook een keer iets anders. Toen om tien uur de poorten open gingen, stond er al een rij auto’s te wachten.’

De hele ochtend is het een komen en gaan van belangstellenden. Door een ballonnenhaag gaan ze het terrein op. Ze rijden of lopen over het hofje zoals ze straks – als ze er een huis kopen – ook zullen doen. Op bouwhekken onderweg zijn grote doeken gehangen met impressies van de woningen die straks op die plek komen. Halverwege wordt een versnapering aangeboden en bij de uitgang de brochure.

 

‘Je staat nu in de achtertuin. En die wordt groot’, zegt projectontwikkelaar Robert Hellings tegen een groepje mensen dat de plattegrond bestudeert. Er komen vijftig woningen in diverse stijlen. Zo zijn er zijn rode en witte huizen, met en zonder veranda in rijtjes en twee-onder-een-kappers. Het moet een rustig woonhofje worden met veel groen en speeltoestellen. Enthousiast beantwoordt Hellings alle vragen.

Slopen
Naar de planning is iedereen nieuwsgierig. Inschrijven voor je favoriete huis kan tot en met 5 juli. Uiterlijk in maart beginnen de werkzaamheden met de sloop van de gebouwen op het terrein. ‘Liefst eerder’, zegt Hellings. ‘In de zomer van 2022 hopen we helemaal klaar te zijn.’

Misschien zit er wel iets bij voor Patrick Panhuijzen en Orinda Brouwer. Ze wonen op zich prima in Helmond, maar kijken wel wat er allemaal te koop is vertellen ze. Hij is een Helmonder, zij komt uit Eindhoven. Het dorpse Stiphout zou een mooie plek kunnen zijn om te wonen denken ze. Het idee van een woonhofje bevalt Brouwer wel. ‘Dat is ook mooi voor de kleine man.’

Geen echte seniorenwoningen
Een aantal oudere mensen vindt het jammer dat er geen echte seniorenwoningen komen, met alles gelijkvloers. Er komen geen patiowoningen, maar een slaapkamer beneden is wel mogelijk. ‘Maar je wilt niet naar boven moeten voor de wasmachine’, zegt een vrouw. Ze zijn ook komen kijken omdat ze benieuwd zijn wat er gaat gebeuren. ‘Het is onze achtertuin, maar ik ben nog nooit op dit terrein geweest. Het is in ieder geval leuk dat het mooi wordt aangekleed en dat het levendiger wordt’, zegt de buurtbewoonster. ‘Het is hier fantastisch wonen’, verzekert haar man.

Fotobijschriften:

Foto 1: Met een drive thru is zaterdag de verkoop gestart van vijftig nieuwe woningen op het Tyboschplein en Rootakkers, de voormalige werf van bouwbedrijf Adriaans in Stiphout.

Foto 2: Orinda Brouwer, Patrick Panhuijzen en zoontje Vins lopen met een plattegrond over de oude werf van Adriaans in Stiphout en oriënteren zich op de nieuwe huizen die er komen.

Bron ED


START VERKOOP - DRIVE THRU
Zaterdag 27 juni 2020 van 10:00 tot 13:00 uur

Middels dit nieuwsbericht willen we je graag meer vertellen over de unieke manier waarop de verkoop van 50 prachtige nieuwbouwwoningen, op een bijzondere locatie in Stiphout, start. Zaterdag 27 juni heten we je van harte welkom van 10:00 uur tot 13:00 uur aan de Rootakkers, op de voormalige werf van Aannemersbedrijf Adriaans. Daar rijd je door middel van een ‘drive thru’ rond over het toekomstige Tyboschplein.

Die dag hebben we met grote impressies van de diverse woningtypen en verschillende situatieschetsen het terrein al omgetoverd tot een echt woonerf.

 

Uiteraard is deze bijzondere ‘drive thru’ niet alleen toegankelijk voor auto’s. Ook voetgangers en fietsers zijn welkom!

Voor onderweg zorgen wij voor een kleine versnapering en je ontvangt aan het einde van de rondrit een prachtige brochure met de daarbij behorende prijslijst. Zaterdag 27 juni is dus dé dag dat je alle informatie van het Tyboschplein ontvangt én de online inschrijving start.

Tot dan!
Team Tyboschplein

 


Start verkoop Tyboschplein
zaterdag 27 juni 2020

Belangrijk nieuws:
De officiële verkoop van de 50 woningen aan het nieuwe Tyboschplein en de Rootakkers gaat van start! 

Het Tyboschplein is straks bij uitstek geschikt om buiten te zijn en te ontspannen. Gezellig samenzijn tijdens warme zomeravonden. Spelend en kletsend tussen de bomen, middenin een mooie groene woonomgeving. De start verkoop is gepland en de start bouw is daarmee nabij. 

We starten op zaterdag 27 juni aanstaande met de verkoop van de woningen! En wel op een heel bijzondere manier: je kunt met de auto naar de voormalige werf van Adriaans Aannemersbedrijf komen, waar je door middel van een heuse ‘drive thru’ rond kunt rijden over het nieuw te bouwen Tyboschplein. Op de locaties waar de toekomstige woningen komen te staan, tref je een impressie aan van dat type woning. De huidige werf is dus eigenlijk al een beetje omgetoverd naar een woonhof.

 

Aan het einde van de rondrit overhandigen wij persoonlijk de brochure. En beantwoorden we alle vragen die je over het nieuwbouwplan hebt.

Keuze gemaakt?
Als je de brochure doorgenomen hebt en na de nodige afwegingen weet welke woning je wilt kopen, kun je via de website: www.tyboschplein.nl of aan één van de makelaars jouw definitieve woningkeuze doorgeven. Dit kan tot maandag 6 juli, daarna sluit de inschrijvingsperiode. 

Pak de auto
Pak dus op zaterdag 27 juni de sleutels van het kastje en kom naar ons toe. Wij zorgen voor een ‘take-away-versnapering’ zodat de start verkoop een bijzonder moment wordt dat we nooit gaan vergeten! 

Tot dan!
Met vriendelijke groet,
Team Tyboschplein


Een plein met veel groen en veranda's

HELMOND – Zo gaan de tweekappers in het nieuwbouwplan Tyboschplein in Stiphout eruitzien. Op de voormalige opslaglocatie van het failliete bouwbedrijf Adriaans aan de weg Rootakkers komen in totaal vijftig koophuizen. Naast tien tweekappers (twintig woningen) gaat het om dertig geschakelde woningen.

Rob de Bruyn

Het plan van Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk is inmiddels goedgekeurd door de gemeente Helmond en de welstandscommissie. Wethouder Gaby van den Waardenburg (D66, Wonen en Stedelijke Ontwikkeling) is verheugd over de toekomstige ontwikkeling: „Deze oude bedrijfslocatie gaan we transformeren tot een intiem plein met hoogwaardige woningen. Daarmee voegen we kwaliteit aan Stiphout toe.”

Nadat de bestaande bebouwing is gesloopt, start in het najaar van 2020 de nieuwbouw. De uitstraling en architectuur is klassiek-romantisch met aandacht voor details. Aan Rootakkers komen warmrode woningen, het achtergelegen hof krijgt ruime kavels met witte huizen met veranda’s en veel groen. De nieuwe huizen gaan komend voorjaar in de verkoop.

Bron: ED


Vijftig huizen op plek Adriaans Stiphout

HELMOND – De werf van het failliete bouwbedrijf Adriaans aan de Rootakkers in Stiphout maakt plaats voor ongeveer vijftig huizen. Het gaat om verschillende soorten grondgebonden woningen, onder meer voor senioren.

Rob de Bruyn 11-02-19

Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk heeft de locatie gekocht van Raymond Adriaans.

Directeur Robert Hellings hoopt begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw van de huizen in het plan Tyboschplein. Op dit moment is hij bezig met de voorbereidingen: alle onderzoeken die gedaan moeten worden (bodem, geluid, stedebouwkundig) in het kader van de wijziging van het bestemmingsplan.

Volgens Hellings krijgen de nieuwe huizen royale tuinen en zullen ze goed aansluiten op de bestaande woningbouw in de buurt. „We gaan uit van klassieke architectuur met een dorps karakter.” Qua duurzaamheid gaan de huizen voldoen aan de eisen van deze tijd, aldus Hellings.

Cedrus hoopt binnenkort een informatiebijeenkomst te houden. Hellings rekent op veel belangstelling. „In Stiphout is de laatste jaren weinig gebouwd.” Voor een eerder nieuwbouwproject van na de economische crisis, Stiphout-Zuid, was eind 2017 zo veel interesse dat er geloot moest worden.

Bron: ED


Van oude werf naar groen woonplein

Dat er nieuwbouw komt op de plek van de werf van het voormalige bouwbedrijf Adriaans in Stiphout, was al bekend. Nu is ook duidelijk hoe het Tyboschplein eruit gaat zien. Waar op dit moment nog loodsen en containers staan (foto) verrijzen vanaf komend voorjaar vijftig woningen.

Bron: ED – Lees hier het hele artikel >